Haber

Peron – Safranbolu’daki Doyuranadam Restaurant, Türkiye’nin En Prestijli Restoranı Ödülü’ne layık görüldü.

TUNAKAN Yıldırım

Uluslararası İş Kadınları Derneği, Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki “Peron – Doyuranadam” et lokantasını Türkiye’nin En İtibarlı Restoranı olarak takdir etti. Restoranın sahibi Gültekin Burhan, “Türkiye’nin en samimi ve prestijli restoranı olan ödülümüzü almış olmaktan onur duyuyoruz. Safranbolu gibi küçük ama şirin bir yerde bu ödülü duyurmak ve ödülümüzü 2019’da alabilmek bizim için onurdur. İstanbul bizi gururlandırdı. Safranbolu’ya bu anlamda kısmen değer kattık, kattığımı düşünüyorum” dedi.

Şef Gültekin Burhan, yaklaşık 4 yıl önce Karabük’ün Safranbolu ilçesine gelerek kendi el emeği ile restoranını kurdu. Nostaljik Taksim tramvayından Burhan; Çatal bıçak takımlarından bisiklet tekerleklerine, avizelere, nargile ve yatak yaylarından aydınlatmaya kadar el işleriyle süslediği restoranında ünlü isimleri de ağırladı.

Burhan’ın işlettiği “Peron – Doyuranadam” isimli restoran, Uluslararası İş Kadınları Derneği (UİKAD) tarafından Türkiye’nin En Prestijli Restoranı ödülüne layık görüldü.

Burhan’ın açıklaması şöyle:

“BU RESTORANIN OLUŞUMUNUN %95’İ KENDİ EL İŞÇİLİKLERİMDİR”

“Arsa” deyince mekanın ne olduğu anlaşılmıyor diye düşündüm tabii. Kafe mi, restoran mı, bar mı, sanat evi mi? Ne olduğu belli değil. Yan dal olarak ‘Mutlu Adam’ koyalım dedik. Sonuçta burada misafirlerimizi doyuruyoruz. ‘Doyuranadam’ fikri oradan çıktı. Ancak ‘Doyuranadam’, Peron markasını geride bırakmış görünüyor. ‘Doyuranadam’ın sanatsal yönü ağır basıyor, kısmen benim sanatçı kimliğim de ağır basıyor. Bu sanatçı kimliğini önce bir işletme olarak yansıtmaya çalıştım, işletmelerin mekanların ruhu olduğunu düşünüyorum. Burada bir ruh çıkarmaya çalıştım.

Yüzde 95’i gerçekten el emeği diyebilirim. Burada parayla satın alabileceğim tek şey bir masa ve bir sandalye. Tramvay yaklaşık 45 günümü aldı, tavan kaplaması bir ayımı aldı, yatak yaylarından avize yapıyorum, bisiklet tekerleğinden, çatal bıçaktan biblo yapıyorum, birbirinin aynısı çok obje var, banyo atık su giderlerinden boru borularından ışık yapıyorum. . Bu sanatı buraya yansıttığımız andan itibaren gerisi doğal olarak lezzet ve ruhtur. Her şeyden önce ruhların doyurulması gerekiyor, ruhların doyurulması gerektiğini düşünüyorum çünkü samimiyetin olmadığı yerde, ruhun olmadığı yerde maalesef insan huzursuz oluyor.

“SAFRANBOLU TANITIMINDA KENDİMİ TURİZM ELÇİSİ OLARAK GÖRÜYORUM”

Ödülümüz Türkiye’nin en samimi ve prestijli restoranı ödülünü almanın onurunu yaşadık. Bu ödülü Safranbolu gibi küçük ama şirin bir yerden duyurmak ve ödülümüzü İstanbul’da alabilmek bizleri gururlandırdı. Bu anlamda kısmen de olsa Safranbolu’ya değer kattığımı düşünüyorum. Kendi adıma Safranbolu’ya ne diyeceğimi bilmiyorum ama kendimi bir turizm elçisi olarak tasavvur ediyorum, tabiri caizse turizm elçisiyim.

“HAYATTA 3 ŞEYİ SEVİYORUM: İŞİM, EŞİM, KIZIM…”

22 Eylül’de yine ödül daveti aldım ve yine Türkiye’nin en uygun restoranı ödülü olarak geçti. 22 Eylül’ü sabırsızlıkla bekliyoruz. Yani Google maps puanımız çok yüksek olduğu için oradaki reytingleri gördüler ve bunun yansıması da önüne geldi açıkçası. Gelen ünlülerimizin sosyal medyalarında yaptıkları paylaşımlar bizi bu noktaya getirdi. Hayatta sevdiğim 3 şey var diyorum, işim karım ve kızım… Benim felsefem bu.”

“İKİ KELİME OLUŞTURAMAYAN ŞEFLERİ MİSAFİRLERİYLE BULUŞTURMAK İÇİN ŞİMDİ TEZGAH BAŞLARINA DAVET EDİYORUM”

“Eskişehir merkezli, 1998’den beri sektörün içindeyim. Bir mekanın önceliği lezzet sonra samimiyet sonra dekorasyondur. Bizim memlekette parası olan insanlar ne yazık ki önce dekorasyonla başlıyor, sonra yok oluyorlar. Bir süre hem misafir ağırlasınlar hem de para kazansınlar. Aşçıları tezgahın başında misafirlerini karşılamaya davet ediyorum.”

Kaynak: ANKA / Turizm

etimesguthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort